MAJTE SVOJ VLASTNÝ NÁZOR A STOJTE SI ZA NÍM.

Ak ho nemáte, môžete totiž niekomu ukrivdiť. Takú skúsenosť môžete so sebou prenášať roky či celý život tak, ako sa to stalo mne. Tak isto môžete prepásť životnú ponuku, príležitosť, alebo ju vôbec nezachytíte.

Je dôležité byť otvorený, prijímať a vyhodnotiť informácie a až potom konať.

Keď si vytvoríte a získate vlastný názor, môžete sa správne, ľahšie a plnohodnotnejšie rozhodnúť.

Toto som dlho nechcela chápať a už vôbec nie akceptovať. Hovorí o tom zo začiatku aj môj prístup k našej firme, ktorá ma už 8 rokov živí .

Áno, čítate správne. Päť rokov som odmietala akékoľvek informácie ohľadne spoločnosti, v ktorej dnes pôsobím a nechcela som si vypočuť ani môjho otca, ktorí v nej ako jeden z prvých začínal a budoval na Slovensku.

Samozrejme, v rodine pôsobili aj iné elementy. Ako som písala na začiatku.

Jednoducho som sa zablokovala, riadila sa názorom iných a ten vlastný som potlačila. Stratila som tak veľa času.

Až náhoda zariadila, že som bola nútená vypočuť si celú myšlienku. Vtedy som pochopila a oľutovala. A nadávala som si, aká som bola hlúpa, že som si to vtedy nevypočula od kompetentných osôb.

Všetko je ako má byť, všetko má svoj čas.

Schopnosť mať svoj vlastný názor je fajn. Ten môžete mať kdekoľvek a kedykoľvek. Zásadné ale je, aby ste si ho vytvorili na základe overených faktov, kompletných informácií z viacerých strán, od kompetentných osôb, pretože len na základe toho – sa viete neskôr rozhodnúť.

Keď som ako bývalá profesionálna športovkyňa chcela niečo zlepšiť, tak som išla za mojím trénerom, alebo profi hráčom. Nikdy som sa neradila so susedom, či kamarátom. Keďže si podobnú skúsenosť sami neprežili, mohli sa – len domnievať. Práve „domnienky“ a neoverené reči Vás niekedy môžu stáť veľa, predovšetkým v biznise.

Biznis tak často skolabuje u ľudí, ktorý sa nechajú ovplyvniť svojím okolím a spoliehajú sa viac na kamarátov, ako na kompetentných poradcov.

Pamätajte však, že ste to len Vy, kto bude niesť následky týchto rozhodnutí. Preto sa vždy snažte vytvoriť si vlastný názor, ktorý bude napokon najlepším poradcom vo Vašom rozhodovaní.

Helena

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely zodpovedania vášho dotazu.